-51%

Zloženka Prva pomoč za pse in mačke

1,90 

Previous lowest price was 1,90 .

Osnove prve pomoči za pse, ki bi jih moral poznati vsak skrbnik, v praktični strokovni zloženki

Ali ste vedeli, da skoraj devetdeset odstotkov skrbnikov svojemu ljubljenčku ne bi znalo pomagati v primeru nesreče? Poznavanje prve pomoči je ključnega pomena za pravilno in hitro ukrepanje ter lahko vpliva na to, da žival sploh preživi do prihoda k veterinarju, oziroma omili posledice nezgod in poškodb. Iz tega razloga bi moral vsak skrbnik živali poznati osnove prve pomoči – torej kako živali pomagati, če pade v nezavest, ko preneha dihati ali se duši, če je udeležen v prometni nesreči, ob ranah, krvavitvah, zlomih, zvinih, opeklinah, zastrupitvah, pikih žuželk, pa tudi podhladitvi in pregretju.

Nepoznavanje prve pomoči za živali pa ne pomeni le, da lahko živali z napačnim ravnanjem povzročimo dodatno škodo, temveč pogosto pomeni, da skrbnik ob nesreči zapade v paniko in ravna brezglavo ali pa popolnoma otrpne. Zelo pomembno je, da v primerih, ko je žival v zdravstveni stiski, skrbnik ostane zbran in miren, saj na ta način pomiri tudi žival in olajša delo veterinarjem, hkrati pa lahko s trezno glavo tudi pravilno in pravočasno ukrepa. Samozavest, ki spremlja dobro poznavanje osnov prve pomoči za živali, pomeni tudi bolj uspešno soočanje z nezgodami in nesrečami, ki narekujejo potrebo po veterinarski pomoči.

Vaš vodnik ob poškodbah in nesrečah

Da bi lahko pravočasno, pravilno in seveda uspešno ukrepali ob poškodbah in nesrečah, morate poznati osnove prve pomoči, enako pomembno pa je tudi, da si korake in postopke pravilno zapomnite oziroma imate možnost, da napotke za ravnanje na kraju nesreče kar najhitreje poiščete.

Ker vemo, da si je kratke in jedrnate napotke lažje zapomniti in ker v primeru nezgode odločajo minute, smo v uredništvu revij Kužek in Mucek, v sodelovanju z veterinarko Živo Viktorio Turk, pripravili praktično strokovno zloženko Prva pomoč za pse in mačke, s pomočjo katere si boste postopke prve pomoči zlahka zapomnili, v primeru, da jih pozabite, pa je zloženka dovolj lahka, majhna in praktična, da jo imate lahko s seboj kamor koli greste, postopki pa so opisani dovolj jedrnato, da si jih lahko v primeru nesreče preberete ne da bi trošili dragoceni čas.

Postopki prve pomoči, ki so predstavljeni v zloženki:prva-pomoc-za-pse-zlozenka

  • prva pomoč ob padcu v nezavest,
  • umetno dihanje in masaža srca,
  • ukrepanje ob obstrukcijah v grlu,
  • prva pomoč ob prometnih nesrečah,
  • prva pomoč za rane, krvavitve, tujke v telesu, zlome in zvine,
  • pravilno ravnanje ob opeklinah,
  • prva pomoč ob zastrupitvah,
  • ukrepanje ob pikih žuželk in alergijskih reakcijah na pike,
  • ter prva pomoč pri podhladitvah in pri pregretju oziroma vročinski kapi.

Nova zloženka Prva pomoč za pse in mačke je nepogrešljiva v vsakem kompletu prve pomoči za pse in mačke. Za razliko od knjig in tečajev, ki so sicer na voljo na področju prve pomoči za živali, gre zloženka lahko z vami povsod, kamorkoli se odpravite – v avtomobilu, na izletu, na kolesu, … Postopki prve pomoči so razloženi jedrnato, praktično in razumljivo, ter dopolnjeni s fotografijami, tako da lahko z njihovo pomočjo vsak skrbnik osvoji potrebna znanja za urgentno pomoč svojemu psu.

BONUS: V zloženki prejmete tudi brezplačni dostop do video tečaja prve pomoči. Gre za 16 video-demonstracij postopkov prve pomoči za pse in mačke, ki so opisani v zloženki. Postopke je prikazala dr.vet.med. Živa Viktoria Turk in so strnjeni v kratke poučne videe, namenjene boljšemu razumevanju pri praktični rabi.

prva-pomoc-demonstracije

Mnenje veterinarke o zloženki:

prva-pomoc-za-psa

Zloženka o prvi pomoči se mi zdi zares super zadeva, ki bo lastnikom pomagala in jih vodila v kritičnih situacijah, oziroma v situacijah, ko ne bodo vedeli ali naj se obrnejo na veterinarja ali ne. Mislim, da je zasnovana dovolj praktično in poljudno, da je razumljiva vsakomur, pa naj bo še takšen pasji ali mačkonasti začetnik. Vesela sem, da sem del takšnega projekta in zares upam, da so zloženke lastniki prav tako veseli, kot sem je jaz.

Živa Viktoria Turk, dr. vet. med.

katarina-bencekMnenje kupcev o zloženki:

Danes sem dobila priročnik prve pomoči. Super je in mislim, da bi ga čisto vsak lastnik kužka ali mucke moral imeti na svoji polici. Nesreča nikoli ne počiva in ključno je lahko kako se v teh momentih odzovemo!

Katarina Benček

 

Pokličite na 031 656 015, pišite na urednistvo@mucek.si ali pa preprosto izpolnite obrazec za naročilo.

Teža0,1 kg
Shopping Cart
Košarica