Stanley Coren: Kako razmišljajo psi?

29,00 

Naučite se razumeti pasje razmišljanje!

Razumevanje pasjega mišljenja!

 

Kako razmišljajo psi, Stanley Coren – Prva knjiga v slovenskem jeziku, ki celovito obravnava mišljenje in razum psov. Nudi tudi veliko napotkov za to, kako lahko razvijamo intelektualne sposobnosti psa in ga naučimo novih dejanj. V knjigi so poleg zanimivih podatkov in pripovedi o tem, kako psi razmišljajo in se obnašajo, opisane tudi številne pasje sposobnosti in značilnosti, ki jih do sedaj še nismo poznali ali pa zanje nismo niti slišali.

Knjiga vam bo na zanimiv način predstavila pasje razmišljanje. Z njeno pomočjo boste bolje razumeli miselni proces vašega kosmatinca ter posledično tudi vedeli, kako psa vzgojiti v krasnega življenjskega sopotnika!

  • Format: 167 × 223 mm
  • 380 strani
  • enobarvni tisk
  • trda vezava
  • Prevod: Dora Debeljak
  • Ureditev in spremna beseda: Janislav Peter Tacol

[Z ZADNJE STRANI PLATNICE KNJIGE]
Pravijo, da pes uteleša vse značilnosti človeka razen pokvarjenosti. Platon je bil celo Prepričan, da “ima pes dušo filozofa”. Do nedavnega je bilo le malo znanstvenih raziskav o tem, kaj se dejansko dogaja v mislih psa, in nekateri ljudje se sprašujejo o tem, ali psi sploh imajo zmožnost, ki bi se ji dalo reči razum. V tej novi, dolgo pričakovani knjigi, napisani v stilu njegovih izredno priljubljenih knjig, gleda dr. Coren tako na ‘višino’ našega intelekta kot na ‘globino’ našega nerazumevanja tega, kar se dogaja v mislih psa.

Dr. Stanley Coren – avtor uspešnic, psiholog in pionir psihološkega raziskovanja malih živali, svetovno priznan strokovnjak za vedenje in šolanje psov – je vedno v prvi vrsti pri raziskavah o psih. Na svoj vselej zabaven in razgledan način nam prinaša privlačno sliko o tem, kako si psi predstavljajo svet in svoje lastnike, o tem, kako psi rešujejo naloge, kako se učijo in sprejemajo nove informacije. Dr. Coren nas pripravi do tega, da pogledamo skozi pasje oči, poslušamo s pasjimi ušesi in celo povohamo s pasjim nosom, z vpogledom v čudno smešna in očitno nesmiselna obnašanja, pa tudi v sijajne trenutke bistrosti, ki nam jih občasno pokaže pes. Poleg tega nam knjiga KAKO RAZMIŠLJAJO PSI. Razumevanje pasjega mišljenja odgovarja na vprašanja, ki smo si jih vedno zastavljali, na primer “ali pes zna šteti?”, “ali ima občutek za umetnost?”, “ali se lahko pes uči z opazovanjem drugega psa ali človeka?”, “ali psi sanjajo?”, kakšne lastnosti ima osebnost psa?” itn.

Ta živahen vodnik poleg laikom manj znanih podatkov ponuja tudi praktične nasvete in modrosti, ki lastnikom psov omogočajo odkriti, kateri je najboljši način, da svojega psa naučijo novih stvari; zakaj kaznovanje ni uspešno; kako se pes v resnici nauči ljubezni in strahu ter kako mladička spremeniti v ‘popolnega’, čustveno stabilnega, vedoželjnega, veselega in ubogljivega psa.

Ob kombinaciji pristne znanosti in številnih zabavnih, poučnih anekdot in opažanj iz prve roke – začinjenih s predirljivo bistroumnostjo dr. Corena in z njegovim neukrotljivim čutom za humor (celo s humorjem njegovega psa) -, knjiga Kako razmišljajo psi pomete z raznimi zgodbicami in neresnicami ter odkriva obilico presenečenj o razumskih sposobnostih in intelektualnem potencialu psov.

KAZALO VSEBINE

Spremna beseda

Predgovor

Pasji razum

Shranjevanje informacij v razum

Življenje po posluhu

Voham, torej sem

Stvar okusa

V stiku s svetom

Pasji šesti čut?

Vnaprej programiran pes

Zgodnje učenje

Pasja osebnost

Čustveno učenje

Učenje spretnosti

Socialna skrivnost učenja

Umetniki ali znanstveniki?

Nagubana pamet

Pasja zavest

 

V kolikor nam želite artikel vrniti, nam to sporočite v roku 14 dni od prevzema blaga na elektronski naslov urednistvo@kuzek.si, ne da bi vam bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga; blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe. Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano, brez vidnih znakov uporabe, v nespremenjeni količini in nepoškodovani embalaži. Če kupec morda artikel že začne uporabljati, odstop od pogodbe žal več ni možen.

 

Vam je všeč knjiga “Kako razmišljajo psi”? Morda bi vas zanimala tudi knjiga “Govorite po pasje?”

Teža0,1 kg
Shopping Cart
Košarica