Stanley Coren: Govorite po pasje?

28,50 

Prva knjiga v slovenščini, ki govori o sporazumevanju med človekom in psom.

 

 

Availability: 2 na zalogi

Umetnost sporazumevanja med človekom in psom.

 

Govorite po pasje?, Stanley Coren – Knjiga uči ljubitelje psov sporazumevanja s svojimi ljubljenci.

Knjiga “Govorite po pasje?” je prva knjiga v slovenskem jeziku o sporazumevanju med človekom in psom. Knjiga uči ljubitelje psov sporazumevanja s svojimi ljubljenci. Tisti, ki psov ne marajo, jih bodo z njeno pomočjo lažje razumeli, pomirila pa bo tudi tiste, ki se psov bojijo. Knjiga govori o tem, kako psi “govorijo” drug z drugim, kako razumejo sporočila, ki jim jih pošiljamo ljudje, in kako si lahko ljudje prevajamo tisto, kar nam skušajo sporočiti psi.

Tisti, ki psov ne marajo, jih bodo z njeno pomočjo lažje razumeli, pomirila pa bo tudi tiste, ki se psov bojijo. Knjiga govori o tem, kako psi “govorijo” drug z drugim, kako razumejo sporočila, ki jim jih pošiljamo ljudje, in kako si lahko ljudje prevajamo tisto, kar nam skušajo sporočiti psi.

“Ni strokovna knjiga v klasičnem pomenu besede, je sporočilo o najnovejših dognanjih na področju razumevanja psa, področju, ki doslej še ni bilo podrobno, poglobljeno in dosledno obravnavano. O razmišljanju psa, o njegovi domnevni govorici in nenazadnje o čustvenem odzivanju psa se je začelo glasneje govoriti in pisati šele zadnjih nekaj let, torej šele potem, ko je človek začel priznavati, da ni krona stvarstva, temveč le integralni del narave. Če bi še pred desetletji npr. zapisali, da se pogovarjamo s psom, da nas vse razume in da zna po svoje tudi govoriti, bi si okolica najverjetneje mislila o nas, da smo malo čez les.” (Iz Spremne besede Miroslava Zidarja)

Dr. Stanley Coren je eden največjih strokovnjakov na svetu za psihologijo živali. Svoje znanstveno raziskovanje je posvetil predvsem psom. Napisal je knjige “Kaj vedo psi”, “Govorite po pasje?” , “Pasje mišljenje”, “Inteligenca psov”, “Zakaj imamo radi pse?”.

Priznani poznavalec pasje “duše” nas vpeljuje v umetnost sporazumevanja med človekom in psom, saj tisti, ki razume pasjo govorico, tudi lažje ugotovi, kaj psi čutijo, kaj mislijo in kaj nameravajo.

Knjiga jasno pokaže, da obstaja velika mera podobnosti med pasjimi in človeškimi sporazumevalnimi vzorci.

Avtor v posebnih poglavjih spregovori o govorici obraza, uhljev, oči, repa in telesa nasploh. Predstavi znakovne geste, govorico vonja in spoznanja o sporazumevanju med psi in mačkami. Zaključuje z značilnostmi pasjih narečij in s poskusom odgovora na vprašanje, ali gre pri pasji komunikaciji resnično za jezik.

  • Format: 15,5 × 23 cm
  • Število strani: 252 strani
  • Tisk: enobarvni
  • Vezava: trda

 

V kolikor nam želite artikel vrniti, nam to sporočite v roku 14 dni od prevzema blaga na elektronski naslov urednistvo@kuzek.si, ne da bi vam bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga; blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe. Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano, brez vidnih znakov uporabe, v nespremenjeni količini in nepoškodovani embalaži. Če kupec morda artikel že začne uporabljati, odstop od pogodbe žal več ni možen.

 

Vam je všeč knjiga “Govorite po pasje?” Morda bi vas zanimala tudi knjiga “V čem je trik?”

 

Teža0,1 kg
Shopping Cart
Košarica